Derfor tar jeg med glede fatt på ordførervervet igjen

Fotocredit: Ann-Turi Ford / Amta

oktober 15, 2021

Tekst: Eivind Hoff-Elimari

Jeg er glad på Norges vegne for at Truls Wickholm er utnevnt til statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet. Jeg vet han er dypt og inderlig opptatt av saksfeltet, og at han har erfaring og kompetanse som gjør ham særlig skikket til oppgaven.

Truls har søkt fritak fra sine verv på Nesodden så lenge han sitter i politisk ledelse i regjeringen. Det er med glede jeg igjen er fungerende ordfører – og jeg stiller meg til disposisjon for vervet så lenge det måtte være ønsket. Jeg vet at administrasjonen saksbehandler søknaden og jeg ser fram til kommunedirektørs innstilling.

Jeg er veldig motivert for ordførervervet, uansett hvor lenge det måtte vare. Mine fire måneder som vikar-ordfører i våres var det mest meningsfulle arbeidet jeg noensinne har hatt. Det var også det mest krevende arbeidet jeg har hatt, men alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg fikk og resultatene vi sammen oppnådde – med administrasjonen, med andre folkevalgte og med engasjerte innbyggere – mer enn gjorde opp for slitet: At vi fikk vedtak om tiårets investeringspakke i skolebygg, at vi fikk FHI til å snu om vaksinedoser for Nesodden, eller at vi klarte å redde nattesøvnen i russetida for folk på Nesoddens østside, for å nevne noe.

Nå går vi inn i de prosessene i denne kommunestyreperioden som i sterkest grad vil sette sitt preg på samfunnet vårt i årene framover: Vi skal innen utgangen av neste år vedta en ny kommuneplan. Uansett hvilken rolle jeg får, vil jeg gjøre så godt jeg kan for at de prosessene involverer hele Nesodden-samfunnet og at vi får til en åpen og konstruktiv dialog både i og utenfor kommunestyresalen.

Sammen skaper vi det gode liv på verdens vakreste halvøy!