Fotocredit:

Konsertprogram Grønn Festival Nesodden, Hellviktangen, søndag 28. august 2016

August 13, 2016

13.00 Lage Nøst og Hallvard Surlien: KlimaForLiket Reloaded!

13.00 Lage Nøst og Hallvard Surlien: KlimaForLiket Reloaded!

Når Lage Nøst og Hallvard Surlien ikke er henholdsvis talsperson i Grønn Ungdom og medlem i programkomiteen til MDG, utgjør de klimafrijazzduoen KlimaForLiket. Etter en liten arbeidspause, gjenvender dette eksplosive tospannet med et ekspresjonistisk supersonisk kakafonisk show med apokalyptisk glimt i øyet.

Det blir banjo. Det blir trompet. Men blir det noe forsterket klimaforlik, egentlig?

13.45 Andrea Owe

13.45 Andrea Owe

Andrea Owe kaller seg frilufts-kunstner, musiker, skribent, vandrer og 1/2 pirat. Andrea brenner for miljøet og jobber med å fremme dette gjennom ulike uttrykksformer som kunst, musikk og skriverier. Hun bruker friluftsliv som base og inspirasjonskilde for å utforske vårt forhold til og realitet av konseptet Natur, i søken etter mer miljøvennlig utvikling og forståelse.

Andrea spiller innen ulike genre, fra fado og bossa nova til folk og visesang, og til Grønn Festival 2016 vil hun synge et lite sett med folk/bluegrass låter. Med seg har hun Håkon R. Krogenæs, Stefan Theofilakis og Bjørn Henning Owe. 

www.andreaowe.com

14.30 Annie Hågensdottir

14.30 Annie Hågensdottir

Annie Hågensdottir serverer egenproduserte låter i landskapet mellom soul & rock i blå toner. Hun er inspirert av både natur, mennesker og venner fra dyreverden som krysset hennes veier. Både som småbarnsmor musiker og i arbeid med chi og birøkt har miljøengasjementet blitt stadig viktigere.

Tema i tekstene har likevel blitt til gjennom healing i menneskelige relasjoner, og samskapelse – som hun mener kanskje er viktigere enn noen gang når vi skal samarbeide om å løfte oss mot den framtiden vi ønsker oss. 

15.15 Tora Synnøve Yli Myre

15.15 Tora Synnøve Yli Myre

Tora Synnøve Yli Myre (ToraSola) syng for fred, og ynskjer at publikum kan kjenne kontakt med den fred kvar og ein har har inni seg. Uavhengig av tilhøyrigheit, religion og politikk, kan me møtast i det stille rommet som songen skapar.

ToraSola lagar eigne songar og tekstar inspirera av folketoner, meditativ musikk og livet sjølv. Songane framførast akkapella.

16.00 Marja Liisa Sandbakken og Are Sandbakken

16.00 Marja Liisa Sandbakken og Are Sandbakken

Marja Liisa Sandbakken og Are Sandbakken
har bred musikalsk erfaring som profesjonelle musikere og har opptrådt inn-og utland som orkestermusikere. De har spilt blant annet i Filharmonien og i Det norske kammerorkesteret. I de siste årene har de konsentrert seg mer om pedagogisk virksomhet.

De er aktive i lokalpolitikken i Oppegård kommune, og er opptatt av sammenhengen med de grønne verdiene og kvalitetene i den klassiske musikken.

På festivalen bidrar de med noen norske klassiskere og et par nye overraskelser. Are spiller fiolin og synger, og Marja Liisa piano.

16.45 Bettina Flater og Nina Schliemann!

16.45 Bettina Flater og Nina Schliemann!

Konserten er dessverre avlyst, men vi undersøker om det kan komme inn noe som erstatning.

17.30 Edelplanet

17.30 Avlyst: Edelplanet

Konserten er dessverre avlyst, men vi fremskynder konsertene som er satt opp etterpå.

Edel er komponist, tekstforfatter, vokalist samt spiller key-board. Til Grønn Festival kommer hun med Edelplanet som består av Engebret Rødningen på bass og vokal, Espen Bergo på trommer.

Et av kjennetegnene i Edels musikk er hennes bruk av kontraster. Hun blander tungt og rått med skjørt og sårt. Inspirasjonskilder er Alanis Morisette, Led Zeppelin, Pink Floyd, Eminem, Sinead O’Connor, Rage Against the Machine og ellers musikk som river i sjela! Hennes uttrykk er eksperimentell pop-rock med fengende refrenger, mye driv og sterk nerve.

Edelplanet har nylig gitt ut CD-en;” Coming Home”.
http://edelplanetmusic.com/

17.15 Zia Land

17.15 Zia Land (konserten fremskyndes)

Zia Land blander sammen med sin forføreriske stemme og lekne pianospill det folkelige og det sårbare, og tar deg med på en reise inn i melankoliens verden med lengtende atmosfœrisk visepop

Hun tar med seg Ketil Kielland Lund på flugelhorn, kor og piano, samt Stian Eriksen på gitar og kor.

http://www.zialand.net/

18.30 Gloria Riveros’ dansegruppe

18.30 Gloria Riveros’ dansegruppe

De skal danse:
1) RACHID EL KAD. Dans fra det arabiske Spania. Musikk:: Beihdja Rajal.
2) RUMBA. Flamenco. Musikk: Amparo Cortes.
3) SEVILLANAS. Folkedans fra Sevilla. Spania. Musikk: Rafael del Estad.
Koreografi: Gloria Riveros. Dansere: Ylva Morley, Matilde Marie Riveros, Gloria Riveros.

19.00 Maria & The Brymstones

19.00 Maria & The Brymstones (konserten fremskyndes en time fra opprinnelig tidspunkt)

Maria Brym er frontkvinne og låtskriver i bandet Maria & The Brymstones. Musikken leker i et poetisk tekstunivers, inspirert av låtskrivere som Tom Waits, Bob Dylan, og Joni Mitchell. Stemmen til Maria minner om Kate Bush når hun intenst synger historiene sine til publikum. Camelle Hinds har skrevet om Marias musikk: There are moments of lyrical brilliance such as "I will never forget your eyes, and I promise to memorize, where you used to have me mesmerized". ”A true work of calibre not unlike a potential Prince composition”. Hun jobber for tiden med en helt fersk ny EP og gleder seg til å spille på Grønn Festival!

Høsten 2015 slapp Maria & the Brymstones 2 singler for en svært begeistret gjeng på Uhørt i Oslo. "The Tea Party-EP" kom ut i 2014, og ble tatt opp med god hjelp fra produsent Ørnulv Snortheim. Releasen ble holdt på en aprilkveld for et stappfullt Internasjonalen. I 2012 dro Maria & The Brymstones ut på europaturne med stor suksess. Stoppene på turneen var blant andre i Gøteborg, København, Hamburg, og Berlin.

Til Grønn Festival kommer hun alene, uten band.

21.00 Aldema

21.00 Aldema (konserten fremskyndes en time fra opprinnelig tidspunkt)

Mørkt, svevende og stemningsfullt popstøv virvles opp når ALDEMA skrur på den elektriske bryteren og presentere sitt første album «Dark Dew». Albumet fikk terningkast 5 i Dagsavisen og samme kveld var det stinn brakke på den dundrende releasen på PARKTEATRET. Spenningen ligger mellom det mørke og stemningsfulle og det tilgjengelige og fengende. «Dark Dew» et album mange har ventet på. ALDEMA er vokalist, komponist og tekstforfatter på debutalbumet «Dark Dew. Dagbladet trillet 5 på terningen og beskriver Dark Dew som en plate som det slår mørke gnister av.

Aldema har spilt siden 2003 og medlemmene har bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim og Oslo. Siden oppstarten i `03 har Aldema skapt et egenartet elektronica-preget sound, som spenner fra sart og mykt til skeivt og rocka. Aldema har spilt på flere av landets jazzfestivaler og har vært på flere miniturnéer innenlands.

Bandmedlemmer: Jørgen Bagheera Natland Apeness: trommer, Andreas Rukan: bass, Fredrik Karwowski: gitar, Audun Barsten Johnsen: tangenter, Aldema: vokal. aldema.no, facebook.com/NatalieAldema

Konferansier Tormod Fuglestad

Arrangør er Nesodden Miljøpartiet De Grønne

Selv om Miljøpartiet De Grønne på Nesodden er arrangør for Grønn Festival, og mange av bidragsyterne er medlemmer av MDG, er det også mange som ikke er det. Konsertene foregår på kafescenen på terrassen på sjøsiden av Hellviktangen.

I tillegg vil det være fullt foredragsprogram i 2. etg fra 11.00 til 20.00.

Du kan finne oversikt over foredragene her: http://nesodden.mdg.no/nyhet/gronn-festival-nesodden-foredragsprogram-hellviktangen-sondag-28-august-2016/

Forbehold om feil og programendringer.
MDGs hovedside: www.mdg.no.
Info om Nesodden MDG: http://nesodden.mdg.no/
Akershus MDG: http://akershus.mdg.no/

www.facebook.com/gronnfestivalnesodden
Eller facebook-event: https://www.facebook.com/events/1642730736046331/